Biodiversitet i den kommunale drift

Biodiversiteten er i tilbagegang i Danmark, men kommunerne har gode muligheder for gennem egen drift at skabe og understøtte naturen og mangfoldigheden i lokalområderne. Aalborg Kommune sætter fokus på arbejdet med en bevilling til en biodiversitetsmedarbejder og udvikling af driften med fokus på biodiversiteten.

I nyeste nummer af Byplan Nyt fortæller formand Kirsten Lund Andersen om Aalborg Kommunes arbejde med at fremme biodiversiteten lokalt.

”Danmark er med 56 % opdyrket land, det mest intensivt dyrkede land i Europa! Lægger vi veje, byer, infrastruktur m.m. til, så er under 10 % reelt vild natur. På verdensplan er det kun Bangladesh, der overgår Danmark set med den målestok. Prisen er bl.a., at biodiversiteten bliver mindre og at arter og mangfoldighed forsvinder. Siden 1850 er 340 vilde dyre- og plantearter forsvundet og ¼ af alle danske arter er så truede, at vi risikerer at de forsvinder. Så situationen er alvorlig! Udfordringen bliver forstærket af den udvikling vi ser I de større byer. Der bliver bygget tættere og nogle steder bliver de grønne oaser ligefrem ofret til fordel for mere byggeri.”

Kirsten Lund Andersen, Byplan Nyt 1 2020

Læs hele artiklen fra Byplan Nyt her

Hent publikationen: RIG NATUR i Aalborg Kommune – en strategi for biodiversitet

Se hele Byplan Nyt 1, 2020 på Byplanlaboratoriets hjemmeside