Indsend projekter til European Green Cities Award 2021

13 EU-lande skal i de kommende måneder konkurrere om at præsentere det mest ambitiøse, inspirerende og innovative grønne infrastrukturprojekt. Det sker i forbindelse med den internationale konkurrence `European Green Cities Award´, der en del af Green Cities kampagnen.

Frem til 25. juni indkalder den danske del kampagnen relevante projekter i målet om at udvælge det projekt, der skal repræsentere Danmark til den internationale konkurrence.

Hvilke projekter kan deltage?

Konkurrencen efterspørger projekter, der udnytter merværdien af grønne infrastrukturer – og understøtter et eller flere af de fem temaer i Green Cities kampagnen, som er: social sammenhængskraft, trivsel, klima, biodiversitet og økonomi. Projekterne kan favne alt fra en spændende, grøn skolegård, en ny park med sports- og legefaciliteter til et grønt renoveret industriområde.

Ud fra de indsendte projekter vælger den danske jury det projekt, som skal repræsentere Danmark i den internationale konkurrence.
I juryen er: Jon Pape, formand Park- og Naturforvalterne, Søren Sømod, formand Danske Anlægsgartnere, Peter L. Jensen, indehaver, Johansens Planteskole og for Danske Landskabsarkitekter deltager Helle Hangaard, leder Arkitema Urban.

De 13 EU-lande der deltager i konkurrencen er: Belgien, Bulgarien, Danmark, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Polen, Portugal, Sverige, Tyskland og Ungarn.

Det er gratis at deltage i `European Green Cities Award´, der blev gennemført første gang i 2020, hvor Belgien vandt.

FORUDSÆTNINGER FOR AT DELTAGE
  • Projektet skal understøtte et eller flere af de fem temaer: social sammenhængskraft, trivsel,
    klima, biodiversitet og økonomi.
  • Beplantning skal være en vigtig del af projektet
  • Projektet skal være fuldt realiseret og taget i brug efter 1. januar 2016.
  • Det er den organisation, som finansierede projektet, der indsender det til konkurrencen.