Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DP16 Frederikshavn: Grøn Samskabelse – i byen og på landet

september 7, 2016 - september 9, 2016

Fra by til land, fra kyst til kyst

Grøn samskabelse – i byen og på landet!

7.,8. og 9. september 2016, Frederikshavn

Naturen i byen, på landet og langs kysterne er på den nationale dagsorden. Det handler både om natursyn, klimaforandringer, økonomi og om at borgere, forvaltere og private aktører får nye roller og opgaver. Det giver muligheder og udfordringer for alle aktører og interessenter i den grønne sektor.

De innovative grønne løsninger samskabes i stigende grad i tværfaglige projekter på tværs af traditionelle fagområder mellem fagfolk og brugerne. En udvikling der handler om synet på, hvordan vi løser komplekse samfundsmæssige udfordringer og om nye dimensioner i arbejdet med velfærd og demokrati. En udvikling, der sætter fokus på, at det er samtænkning af biodiversitet, rekreative muligheder, klimatilpasning, bosætning og vækst og udvikling, der forandrer, udfordrer og skaber merværdi indenfor park- og naturområdet.

Ambitionen med konferencen er at bane vejen for samarbejde og vise konkrete løsninger på, hvordan benyttelse og beskyttelse af naturen i byen, på landet og langs kysterne kan forenes og skabe plads til de mange hensyn. Og så skal vi have fingrene i mulden og jord under neglene og høre om, hvordan plantevalg og drift spiller sammen med denne store dagsorden.

Gennem oplæg, ekskursioner og debatter sætter konferencen fokus på og giver inspiration til, hvordan vi gennem samarbejde kan gribe og udvikle denne – grønne – dagsorden.

Værtskommunen Frederikshavn viser de bedste eksempler frem, hvor natur, kultur og byudvikling krydser og skaber merværdi. Konferencen byder selvfølgelig også på en afstikker til toppen af Danmark, Skagen.

På konferencen sætter vi fokus på disse temaer:

 Samskabelse Vi oplever, at borgerinvolvering og skabelsen af gode rammer for de frivillige har stigende betydning. Demokratiet udvikler sig og der er en ny ”arbejdsdeling” mellem os og borgerne under udvikling. Hvordan løfter vi opgaven og hvilke kompetencer har vi brug for?

Klimatilpasning er en vigtig driver for byudvikling, bynatur, sundhed og rekreative og sociale muligheder og et afsæt for, at mange faggrupper kan arbejde sammen for at løse opgaverne og skabe liveability. Hvilken rolle har de ”traditionelle grønne fagfolk” i spillet og hvordan kan de tværgående opgaver løftes, så de skaber mest værdi?

Strande, kyster og stier Benyttelse af naturen rummer masser af muligheder, vandrestier, strandparker, mountainbikespor, kajakfaciliteter, fugletårne m.m. Ting der er attraktive for både borgere og turister og kan skabe både jobs og omsætning. Hvilke er de anlægs- og driftsmæssige udfordringer i balancegangen mellem benyttelse og beskyttelse? (Planlægning, drift…)

 Den store fortælling om det grønne. Vi kan blive bedre til at fortælle om de mange forskellige økosystem tjenester som det grønne område giver vores samfund. Hvordan får vi skabt en national fortælling om naturen, byen og balancen mellem beskyttelse og benyttelse?

Målgruppe: Målgruppe for konferencen er forvaltere, praktikere og forskere, der arbejder med de grønne opgaver i bred forstand, med klimatilpasning og med byudvikling.

Tilmelding åbner ultimo april.

Detaljer

Start:
september 7, 2016
Slut:
september 9, 2016

Detaljer

Start:
september 7, 2016
Slut:
september 9, 2016