Biologisk mangfoldighed og regnbede i private haver

Green Cities stiller op til Naturmødet senere i maj, hvor fagmedarbejdere på Green Cities standen vil give de besøgende gode råd om, hvordan de kan skabe mere biodiversitet i haven.

“Den private haveejer kan gøre en række ting for at få flere dyr, insekter og fugle i haven og dermed styrke den biologiske mangfoldighed. Men det kan måske være lidt svært at overskue, hvor man skal begynde, og hvordan man kan gøre det, så derfor tilbyder vi gratis rådgivning i forbindelse med Naturmødet i Hirtshals den 23-25. maj.”
– understreger Henning Roed, formand, Danske Planteskoler.

Formanden opfordrer folk til at medbringe et billede eller en tegning af deres have, og så vil fagfolkene på standen vejlede om såvel øget biodiversitet og om, hvordan man kan anlægge et regnvandsbed i haven – også kaldet LAR (Lokal Afledning af Regnvand).
LAR har vist sig at have stor betydning set i forhold til at håndtere de massive regnskyl, da de offentlige kloakker ikke kan gøre det alene. Derved er regnvandsbede i private haver en vigtig del af klimatilpasningen

Der vil være masser af planter på Green Cities standen på Naturmødet, så de besøgende kan se, dufte og mærke på planterne og samtidig få et indtryk af, hvordan de kan bruges derhjemme i haven.

Læs mere her

Du kan i øvrigt læse mere om hvordan du får mere biodiversitet i din have her, eller hvordan du anlægger regnvandsbede her