Christiansborg Områdesikring vinder Dansk Landskabspris 2019

Dansk Landskabspris 2019 går til Christiansborg Områdesikring, som vender frygten for terror til et rum med høje og skulpturelle værdier.
Vinderprojektet er udviklet i samarbejde med Sweco, ÅF Consult og professor Steen Høyer med Folketinget og Slots- og Kulturstyrelsen som bygherrer.

Christiansborg Områdesikring vinder foran tre andre finalister, der var valgt ud af et felt på 25 indstillede projekter. Juryens talsmand Steen Himmer fremhæver niveauet: ” De fire finalister, Linjer i Landskabet, Solrødgård Klima- og Miljøpark, Kickstart Tornhøj og Christiansborg Områdesikring, vidner om, hvor stærkt danske landskabsarkitekter står i disse år”

Læs om de nominerede her

Kickstart Tornhåj i Aalborg modtager hædrede omtale fra juryen og anerkendelse af projektets helhedsorienterede fokus på social bæredygtighed. Blandt andet fremhæver juryen projektets styrke i at “(…) vise hvordan landskabs­arkitekturen på et strategisk og fysisk plan kan løfte rammerne for byliv og derved bidrage til løsningen af et af samfundets helt storeudfordringer omkring ensomhed og udsatte boligområder”

Projektet er realiseret af Marianne Levinsen Landskab i samarbejde med Vandkunsten, Arkil og Jesper Kongshaug med Aalborg Kommune og Realdania som bygherrer.

Med Dansk Landskabspris 2019 følger en check på 40.000 kroner, som fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) overdrog til temaet bag vinderprojektet, mens Kickstart Tornhøj udover hædrende omtale blev honoreret med 10.000 kroner til et fest- og debatarrangement, der løb af stablen i Valencia bygningen i København.

Dansk Landskabspris uddeles af Park og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter, der også er sekretariat for Dansk Landskabspris.

Læs om de 4 finalister samt udtalelser fra juryen her