Tørketruede træer ved Glostrup Sygehus. Foto: HedeDanmark

Længerevarende tørkeperioder truer ønsket om flere træer

Selvom regnen endelig har fundet vej til Danmark, truer tørkeperioder som den i juni-måned ønsket om flere træer og mere bynatur. Og det kommer til at få konsekvenser for de mange nyplantede folkeskove, bytræer og lommeparker, lyder det fra brancheforeningen Danske Anlægsgartnere.

”Vi har brug for flere træer og mere bynatur for at modvirke klimaforandringerne og sikre byer, der også er til at leve i fremover. Men tørken betyder, at netop de mange nyplantede vej- og parktræer og nye beplantninger har stor sandsynlighed for at gå ud. De grønne fagfolk kan simpelthen ikke komme rundt hurtigt nok med vandslangen. Og vi ved erfaringsmæssigt at hvis en kunde oplever, at deres nyplantede træer går ud, er de mindre tilbøjelige til at ville investere i træer igen. Og det er præcist det modsatte, byerne har brug for,” lyder det fra direktør i Danske Anlægsgartnere, Michael Petersen.

Han efterlyser derfor en mulighed for ligesom landbruget at påkalde sig force majeure, der eksempelvis kan sikre ekstra midler til at sikre de mange indsatser landet over for at skabe et grønnere Danmark.