På udflugt til Billedhuggerhaven med Jane Schul

Beretning af Hans Ove Pedersen

Park og Naturforvalterne og JA besøgte på den hedeste forårsdag i maj, det friareal der er tilegnet kunstakademiets afdeling for billedhuggerkunst. Den er også et oplagssted for huggeblokke og fragmenter fra mange bygninger i Kongens København. Det er næsten umuligt at tænke sig, at der nær Kongens Nytorv er en indre gård så fredfyldt. Vi blev lukket ind fra Heibergsgade og mødt af en kæmpemæssig småbladet ask der spredte sit flimmer af lyst over forsamlingen, da Jane begyndte at fortælle om hendes indsats for haven.

    

Den består endnu af en del af det kaos og forgroethed der herskede efter mange år uden en gartnerisk indsats. Der er masser af skvalderkål og andre fortrædeligheder, men så er der i rodet indplantet en lang række stauder og buske og enkelte nye træer. Alt sammen med nænsom hånd og uden at forandre for meget. Et huggeskur med fine spander og ovenlys gav de studerende et ly for regnen, når der skal arbejdes (hugges).

Der blev ikke udleveret en plan over området, for det er ikke arkitekttegnet; kun tilført planter af gartnere. Planterne blev købt ind og så gik man i gang. Nogen planter havde klaret sig og nogen var gået til, men så skulle de nok ikke være der.

En ægte gartneropgave under tilsyn af en planteekspert. Således slog vi den dag et slag for stauder i det offentlig rum.