Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Besøg det nye friluftsbad Vestre Fjordpark i Aalborg

maj 17, 2017 @ 12:00 - 14:30

Eksklusivt besøg i det nye friluftsbad Vestre Fjordpark i Aalborg

Allerede en måned inden åbningen af Vestre Fjordpark i Aalborg, inviterer Aalborg Kommune, d. 17. maj, til en spændende rundvisning, anført af projektleder på projektet Anders Toft Hougaard. Det bliver et kig ind i et projekt, som Aalborg Kommune ønsker kan danne ramme om en masse aktiviteter med vand, grønne områder, samt faciliteter til lokale foreninger og natur- og kulturformidling.

Når Vestre Fjordpark d. 10. juni, står færdig og åbningsfesten afholdes, slår man samtidig dørene op til et 165.000 kvadratmeter stort oplevelsescenter med plads til alle – både på land og til vands. Det bliver et samlingssted for alle, der har lyst til at svømme, sejle i kano og kajak, windsurfe, vinterbade eller bare nyde solen og naturen ved fjorden.

Det gamle Aalborg Friluftsbad, som lukkede i 2015, havde et besøgstal på op imod 100.000, herunder både klubber og foreninger. Blandt andet dette store besøgstal har været medvirkende til at Aalborg Kommune har ønsket at etablere en ny fjordpark. En fjordpark som kan danne ramme om en masse aktiviteter med vand, grønne områder, samt endnu bedre faciliteter til lokale foreninger og natur- og kulturformidling.

Det gamle friluftsbad har i flere generationer været en vigtig del af bydelens identitet og ånd. En identitet man har ønsket at bevare i det nye projekt.

Det nye anlæg bliver opdelt i tre områder, med hver deres funktion: Stranden, Tangen og Skoven.

Ved Stranden finder man badelagunen, som er selve friluftsbadet. Dette er på 12.250 m2, og består blandt andet af to lukkede bassiner, med stillestående vand, hvoraf det ene bassin bliver en klassisk 50 meter svømmebane. Det andet bassin bliver et dybt bassin til dykning og udspring, og man bibeholder funktionen med 5 og 10 meters udspring. Det er også i lagunen, at man kan man dyrke vandlege, vandparkour, kajakpolo og kajakslalom, eller man kan slappe af og nyde solbadning og hygge på Stranden.

Tangen er det områder der binder Lagunen sammen med fjorden, og det er her der er adgang for aktiviteter i selve fjorden. Området består derudover af fem bygninger, hvor der er plads til omklædning, kiosk, køkken, foreninger mm. Vinterbaderne får et nyt klubhus, og der etableres en lukket solgård, til dem der ønsker at sole sig, lettere påklædt. Også naturvejlederne får lokaler og kommunens skoler, og daginstitutioner kan bruge dette til at lære om livet i fjorden.

Skoven er det sidste område. Et område der med beplantning, omkranser fjordparken og danner overgangen til byen. Der er udnyttet et vådområde, som kan benyttes til undervisning i dyre- og insektliv. Derudover kommer Skoven til at rumme beachvolleybaner, sandlegeområde, naturlegeplads, forhindringsbane, boldspilsareal mm.

Besøg det nye friluftsbad Vestre Fjordpark i Aalborg d. 17. maj 2017

Allerede d. 17. maj, kan du komme på et eksklusivt besøg i fjordparken, med rundvisning af projektleder Anders Toft Hougaard.

Program for dagen:

12.00 – 12.30 Der serveres sandwich og vand
12.30 – 13.00 Velkomst v/ Stadsgartner Kirsten Lund Andersen
13.00 – 14.30 Rundvisning v/ projektleder Anders Toft Hougaard

Mødested: Parkeringspladsen ved Skydebanevej 14, 9000 Aalborg

Det er gratis at deltage, men forudsætter tilmelding. Tilmeld her.

 

Detaljer

Dato:
maj 17, 2017
Tidspunkt:
12:00 - 14:30
Hjemmeside:
https://parkognatur.wufoo.eu/forms/besag-i-det-nye-friluftsbad-vestre-fjordpark/

Arrangør

Park- og Naturforvalterne + Dansk Byplanlaboratorium

Sted

Vestre Fjordpark
Skydebanevej 14
Aalborg, 9000 Danmark

Detaljer

Dato:
maj 17, 2017
Tidspunkt:
12:00 - 14:30
Hjemmeside:
https://parkognatur.wufoo.eu/forms/besag-i-det-nye-friluftsbad-vestre-fjordpark/

Arrangør

Park- og Naturforvalterne + Dansk Byplanlaboratorium

Sted

Vestre Fjordpark
Skydebanevej 14
Aalborg, 9000 Danmark