Parkdage 2021: Faglig tur til Pipstorn Skov

Danske Parkdage 2021 byder på spændende faglige ture. Én af turene er med parkforvalter Majken Asserbo, friluftsmedarbejder Alice Bjerge Rasmussen og fysioterapeaut Lisa Brandt Jørgensen til Pipstorn Skov, hvor du får indblik i et par af kommunens tilbud med naturterapi for udsatte grupper.

På turene skal vi bl.a. høre om kurserne NaturLitt og Vildmænd, som er to nye satsninger i Faaborg-Midtfyn Kommunes sundhedsindsats. Kurserne henvender sig henholdsvis til kvinder og mænd, der har brug for hjælp til at komme tilbage til hverdagen efter en livskrise, med udgangspunkt i naturens helbredende effekter.

Kommunen har indgået aftale med ejerne af Pipstorn Skov som er privatejet om rekreativ brug og anvendelse af skoven. Skoven er beget velbesøgt af både foreninger og selvorganiserede aktiviteter, hundeluftere og skoleklasser. Vi skal høre ejeren Ditlev Berner, fra Holstenshus, fortælle om samarbejdet med kommunen, og det at åbne sin skov op på lignende vilkår som var skoven offentlig ejet.

Pipstor skov er en meget flot og varieret skov hvor der også findes Fyns tætteste koncentration af fortidsminder, helt tilbage fra 4000 f.Kr. Så tag med på en herlig skovtur og mærk historiens vingesus, hør om det særlige samarbejde med den private lodsejer og mærk på egen krop hvad naturen gør ved vores velbefindende. Læs mere om Danske Parkdage her